Dient uw organisatie ook een maatschappelijk belang!

Je moet wel lef hebben om deze tekst te lezen. Ik heb immers ook het lef gehad om het te schrijven.

 

Eerst moet ik u iets uitleggen voordat u verder leest. 4 Leaf Clover is Ton Buitenhuis en Ton Buitenhuis is 4 Leaf Clover. Ik ben dus Ton Buitenhuis en 4 Leaf Clover. Ik neem aan dat die beide namen nu wel blijven hangen, want dat is ook mijn bedoeling.

 

4 Leaf Clover (ik dus) is gespecialiseerd in het spontaan laten bewegen van mensen. Mensen (of uw medewerkers) zodanig laten bewegen dat zij weer betere resultaten gaan opleveren. Indien uw medewerkers niet meer spontaan bewegen zullen de resultaten van uw projecten of afdelingen lager worden en wanneer dit vaker en langer gaat duren, vinden medewerkers het ook steeds minder leuk om voor u te werken. Ze raken namelijk steeds meer gedemotiveerd en dat gaat u daardoor meer en meer geld kosten om de uiteindelijk beoogde doelstellingen toch behaald te krijgen. Indien uw organisatie ook nog eens drastisch aan het reorganiseren is geslagen en u heeft te maken met het bovenstaande aspect, dan kan ik me goed voorstellen dat u daar nou niet bepaald op zit te wachten.

Demotivatie in een organisatie betekent altijd een hoger ziekteverzuim en dat kost u handenvol geld dat niets oplevert. Geld dat u als het ware net zo goed over de balk kunt gooien.

Rekent u vervolgens verder, dan komen deze kosten ook nog eens bovenop de bedragen die u misloopt vanwege de (onnodige) vertragingen of mislukte project- of afdelingsresultaten. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat u de jaarcijfers liever anders ziet samengesteld worden.

Iedereen weet zo langzamerhand wel dat de grootste arbeidssatisfactie niet bepaald wordt door het salaris, maar juist in het plezier van werken.

 

Het spreekt voor zich dat, wanneer u gebruik wilt maken van mijn diensten, wij afspraken zullen gaan maken over inzet, tarief enz.

Ik heb echter een lucratief voorstel voor u. Wanneer u toch op enig moment van plan bent om mij voor een opdracht te gaan inzetten, zou ik u willen verzoeken mij in te huren via de stichting ProjectManagement Nederland. Waarom is dat lucratief zult u zich direct afvragen, want u ziet alleen maar een extra partij opgeschakeld worden en dat maakt het meestal duurder. Ik ga u uitleggen dat dit niet het geval is.

Financieel zal het voor u niets gaan uitmaken. U gaat er zelfs als klant iets bij winnen en de stichting en ik ook. Wie er ook gaat winnen is een goed doel en dat goede doel mag u zelfs bepalen of uw eindklant.

Ik ben namelijk als associate verbonden aan de stichting ProjectManagement Nederland. Indien ik via deze stichting een opdracht vervul, verplicht ik mij om tien procent van de uiteindelijk gerealiseerde declarabele uren in de vorm van werk te besteden bij een instantie t.b.v. een goed doel. Richtlijnen hiervoor kunt u verkrijgen bij deze stichting.

Stel dat ik voor 1000 uur bij u of via u een opdracht vervul, dan heb ik mij tevens (na het vervullen van deze opdracht) contractueel verplicht om 100 uur te gaan werken voor een organisatie van een goed doel. De organisatie van dit goede doel betaalt hier niets voor. Aangezien ik toch al het maatschappelijk belang hoog in het vaandel draag, sla ik op die manier twee vliegen in één klap. Indien dat bij u ook zo is, geldt dat voor u ook. Dit betekent voor u tevens een goede PR naar uw klant(en).

Tussen mijn opdrachten door doe ik sowieso al veel voor bijvoorbeeld het Inclusief Onderwijs (www.schoolforall.nl), buiten de stichting om en dat kan door deze constructie eigenlijk alleen maar beter en efficiënter. Middels deze constructie ontstaat er eigenlijk alleen maar WIN/WIN/WIN/WIN voor alle betrokken partijen.

U kunt hiervoor contact met mij opnemen indien u meer wilt weten, maar kijk ook eerst even op de website van de stichting ProjectManagement Nederland, www.stichting-pmn.nl en neem dan direct contact op met de stichting.

 

Ik wil hier dolgraag aan meewerken, u ook?.

 

 

 

Ton Buitenhuis